Over Nieuws Contact Login

Over ons

De winkel, beter gekend in de volksmond als ‘Peperstraatje’, startte in 1984 als een outletwinkel. In de poort werden stockrestanten verkocht aangevuld met goedkopere collecties. Het aanbod evolueerde; het werd een winkel waar men nieuwe collecties schoenen vindt voor de ganse familie, zowel voor de dames-, heren en kinderen. Wat oorspronkelijk een zelfbedieningszaak was groeide uit in de loop der jaren in een semi-zelfbediening. De klanten kunnen zelfs eerst rustig rond zien en passen en indien men het wenst , is er steeds een helpende hand in de buurt.

Jan kwam in 1989 helpen in de winkel. Het sport werd zijn passie. Hij specialiseerde zich in loopschoenen. Een footscan werd aangekocht en het aanbod werd uitgebreid. Ook de passie voor de voetbalschoenen werd van vader op zoon doorgegeven.

Stichter van de zaak en bezeten van het voetbal, Sidon Devos, was de eerste in België die Adidas kon aanbieden aan zijn klanten. Deze schoenen nam hij mee uit Duitsland na zijn “kamp” te hebben volbracht. Het waren voetbalschoenen die konden plooien onder de voorvoet, nu wordt dit als normaal beschouwd maar toen was het revolutionair. Half het land kwam speciaal naar Poperinge voor die schoenen. Pas 2 jaar later was Adidas te verkrijgen via een verdeler in België.

Els, echtgenote van Jan, kwam er in 1990 bij. Zij verzorgt de aankoop van de dames-, heren- en kinderschoenen. Ieder seizoen opnieuw worden de collecties met veel zorg uitgekozen.

In 2016 kwam Arne, zoon van Jan en Els, in de zaak. Als gegradueerd podoloog helpt hij in de sportafdeling de klant bij het kiezen van het juiste paar sportschoenen. Onder zijn impuls werd een Zebris, loopanalyse systeem, aangekocht.

De winkel is in volle evolutie en in 2017 is een verbouwing en uitbreiding van de winkel voorzien.